Muzicieni

Pe toată durata acestei taberei OSHO®, muzica este un sprijin pe calea meditației, pentru a trăi bucuria liniștii, pentru a cânta și a dansa în recunoștință și în celebrare. Muzicienii sunt meditatori, prieteni pe cale. Muzica și meditația, sunetul și liniștea merg împreună.

Momentele de muzică live și Singing Circles (Cercurile de cântat) sunt momente de bucurie pură, de împărtășire a prezenței și a energiei noastre. Nu suntem niciodată spectatori, inimile, corpurile și vocile noastre sunt invitate să se contopească, să devină Unul. În alte momente de muzică live dansăm, dansăm… și apoi ne așezăm, scăldându-ne în liniștea plină de bucurie, care pulsează în ritmul bătăilor inimilor noastre trezite la viață, în blândețea muzicii și a naturii.

Momente sublime de muzică, meditație și mister. Celebrarea este dreptul nostru din naștere.

Khalid (Belgia) — chitară electrică, voce

Să începem cu sfârșitul, căci ceea ce contează în cele din urmă este liniștea. Este adevărat, au fost vremuri când am crezut că e vorba despre muzică, dar existența mi-a îndrumat pașii în altă direcție. Cu toate acestea, muzica este pentru mine o cale a liniștii, cu un element distractiv. Să străbat această cale și să o împart cu tovarășii mei de călătorie este una dintre cele mai mari bucurii din viața mea.

Janesha (Germania) — claviaturi, acordeon

Janesha este din Germania, unde trăiește într-o comunitate Osho. Nimic nu îl bucură mai tare decât să cânte alături de prietenii săi.

De-a lungul anilor, muzica a devenit o parte foarte bine integrată în viața sa. Janesha este fericit să vină în România, la Tabăra OSHO® de Muzică și Meditație, pentru a împărtăși Liniștea și Muzica.

Veetam (Germania) — tobe, tabla, percuție

Veetam cântă la tobe și la diferite instrumente de percuție, de foarte mulți ani.

A făcut parte dintr-o pleiadă de trupe și formații muzicale, abordând o mulțime de stiluri muzicale.

Veetam cântă preponderent în Germania, unde trăiește într-o comunitate Osho, dar merge în turnee și participă la multe festivaluri Osho, din Europa și din S.U.A. De asemenea, a cântat adeseori la OSHO® International Meditation Resort, în timpul lungilor sale șederi în India.

Prem Gitam (Germania) — chitară bas

Cântă la bas, căutând acele note profunde care să te ducă mai în adâncul tău. Muzica este pasiunea și dragostea sa.

Charaiveti (Romania) — chitare, cobză, ukulele, fluiere, voce

Sega este cunoscut pentru bestsellerurile sale, “Namaste în India” și “Namaste în Nepal”, romane publicate în 2012, respectiv 2013, la editura Humanitas. În lumea Osho, e cunoscut drept Charaiveti, tipul din România, care adoră să cânte la chitară în Buddha Grove, mai ales în perioada musonului indian.

Chitarist ritmic în cadrul departamentului muzical din Osho International Meditation Resort și membru al unei formații cu care cântă la festivalurile Osho, de muzică și meditație, Charaiveti vine la OSHO® Meditation & Live Music Camp pentru a treia oară.

Marius Lazăr (România) — fluiere, caval, didgeridoo

Pasionat de muzică în general și de cea tradițională în special, a început explorarea instrumentelor muzicale în adolescență, ca auto-didact, mai întâi cu chitara, apoi cu instrumentele de suflat. A absolvit secția de chitară la Școala Populară de Artă a Municipiului București, în 2006. După o pauză de câțiva ani, se întoarce din nou la muzică, învâțând să cânte la didgeridoo,  pe cont propriu, apoi la fluiere și caval românesc.

Întâlnirea dintre muzică și meditație s-a produs firesc, tăcerea hrănindu-i apetitul pentru sunete, iar muzica aducându-i un suflu nou în momentele de meditație. Astfel a ajuns să fie invitat ca interpret la diferite evenimente private sau publice, singur sau împreună cu alți muzicieni, unde se joacă cu tăcerea și sunetele, pentru a trezi acel ”ceva” care le conține pe amândouă….

În viața ”obișnuită” este cercetător-sociolog în domeniul social, dar și o persoană implicată în diferite acțiuni civice.

WordPress Theme by sumowp.com