Pe toată durata acestei taberei OSHO®, muzica este un sprijin pe calea meditației, pentru a trăi bucuria liniștii, pentru a cânta și a dansa în recunoștință și în celebrare. Muzicienii sunt meditatori, prieteni pe cale. Muzica și meditația, sunetul și liniștea merg împreună.
Momentele de muzică live și Singing Circles (Cercurile de cântat) sunt momente de bucurie pură, de împărtășire a prezenței și a energiei noastre. Nu suntem niciodată spectatori, inimile, corpurile și vocile noastre sunt invitate să se contopească, să devină Unul. În alte momente de muzică live dansăm, dansăm… și apoi ne așezăm, scăldându-ne în liniștea plină de bucurie, care pulsează în ritmul bătăilor inimilor noastre trezite la viață, în blândețea muzicii și a naturii.
Momente sublime de muzică, meditație și mister. Celebrarea este dreptul nostru din naștere.
Khalid (Belgia) — chitară electrică, tobe, voce
Să începem cu sfârșitul, întrucât ceea ce contează în cele din urmă este liniștea. Pentru mine, calea spre liniște cu cel mai mare factor de distracție este muzica. Parcurgerea acestei căi și împărtășirea ei cu alți călători este una dintre bucuriile vieții.
Canalul Youtube al lui Khalid.
Prem Gitam (Germania) — chitară bas, chitară, voce
Eu sunt doar Prem Gitam, cânt la bas cu niște note profunde pentru a vă aduce puțină profunzime. Muzica este pasiunea și iubirea mea.
Sat Akaal (Belgia) — flaut, claviaturi, percuție, voce
Încă din copilărie, Sat Akaal a simțit că vrea să cânte cu vocea și, de asemenea, a învățat să cânte și la flaut de la o vârstă fragedă.
Mai târziu, a început să combine muzica și meditația cu bolurile cântătoare și alte instrumente de vindecare prin sunet.
Fiind profesor de yoga, ea încheie fiecare lecție cu vindecarea prin sunet ca meditație/relaxare.
A cântat împreună cu alți muzicieni pentru diverse evenimente muzicale — festivaluri de meditație, cercuri de cântat, sesiuni de vindecare prin sunet etc.
„Este important să ‘trezești’ ceva în inimile oamenilor. Sunetul și muzica îmi oferă multă bucurie în viață și vreau să împărtășesc acest lucru cu alții!”
Marius Lazăr (România) — fluiere, caval, didgeridoo
Pasionat de muzică în general și de cea tradițională în special, a început explorarea instrumentelor muzicale în adolescență, ca auto-didact, mai întâi cu chitara, apoi cu instrumentele de suflat. A absolvit secția de chitară la Școala Populară de Artă a Municipiului București, în 2006. După o pauză de câțiva ani, se întoarce din nou la muzică, învâțând să cânte la didgeridoo, pe cont propriu, apoi la fluiere și caval românesc.
Întâlnirea dintre muzică și meditație s-a produs firesc, tăcerea hrănindu-i apetitul pentru sunete, iar muzica aducându-i un suflu nou în momentele de meditație. Astfel a ajuns să fie invitat ca interpret la diferite evenimente private sau publice, singur sau împreună cu alți muzicieni, unde se joacă cu tăcerea și sunetele, pentru a trezi acel ”ceva” care le conține pe amândouă….
În viața ”obișnuită” este cercetător-sociolog în domeniul social, dar și o persoană implicată în diferite acțiuni civice.
Devageet (România) — chitară, voce
Devageet este un muzician pasionat și iubește Meditațiile OSHO.
Pentru Devageet, muzica transcende ordinarul, este esența divinității, o punte către misterele universului.
Cristian Drîmbă (România) — fluiere, chitară, instrumente de percuție, tobe & more
Multi instrumentalist, locuieste in Bucuresti, a inceput sa cante la chitara bas ca si adolescent in formatii rock’n roll si rock alternativ. L-a atras apoi muzica etnica si diferite instrumente atat din Romania cat si din lume. In 2016 s-a scufundat in cultura indiana si de atunci a inceput sa cante la intrumente de percutie, instrumente cu coarda si instumente de suflat in sesiuni de yoga si kirtan. Crede cu pasiune in puterea muzicii ca o cale de exprimare de sine, de descoperiere, de vindecare si de conexiune cu oamenii si cu divinul.